Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 16 december 2010

Containervervoerders duur uit door storingen Rotterdamse haven

http://www.ttm.nl/nieuws/id29036-containervervoerders-duur-uit-door-storingen-rotterdamse-haven.html

Containerwegvervoerders hebben de laatste weken te maken met een opeenstapeling van verstoringen en vertragingen op containerterminals en depots in de Rotterdamse Haven. Als gevolg van deze vertragingen lopen de kosten voor de vervoerders enorm op. De Alliantie Zeecontainervervoerders (AZV), deelmarkt van Transport en Logistiek en Nederland (TLN), maakt zich ernstig zorgen over de aanhoudende problemen.
Haven Rotterdam overslag


De aanhoudende vertragingen en verstoringen zijn een doorn in het oog van de containervervoerders. Afgelopen weken werden zij herhaaldelijk getroffen door problemen van verschillende aard bij de containerterminals en depots in de haven van Rotterdam. Storingen in de terminal en douanesystemen, gesloten slagbomen, winterse weersomstandigheden, uitval van kranen en heftrucks, piekdrukte op depots tot zelfs een complete stroomuitval waren afgelopen weken eerder regel dan uitzondering. 
Gevolgen van al deze problemen zijn onvoorziene wachttijden, missen van aansluitende ritten of verschuiving van ritten naar andere dagen. Noodgedwongen verblijven chauffeurs lange tijd onder moeilijke omstandigheden in de Rotterdamse haven en komen in de problemen met de rij- en rusttijden die  zwaar beboet worden in binnen- en buitenland.
"Door deze ontwikkelingen lopen containervervoerders omzet mis en worden zij geconfronteerd met hogere kosten die zij  moeilijk kunnen verhalen. Een zorgwekkende ontwikkeling, zeker in deze tijd dat de winstmarges op vervoer nog steeds achterblijven bij de stijgende vraag naar vervoer", aldus Peter Sierat, Algemeen directeur TLN.  
De AZV heeft begrip voor het feit dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen plaatsvinden waardoor er vertragingen ontstaan in de afhandeling van containers. Feit is wel dat de vervoerder hiervan bijna altijd de dupe is. In het algemeen hebben opdrachtgevers weinig begrip en laten de vervoerders  bijna letterlijk in de kou staan wachten. De AZV wil dat opdrachtgevers hun verantwoordelijkheid nemen en de  de vervoerder niet opzadelt met problemen die buiten haar macht liggen. Helaas komt het te vaak voor dat partijen zich beroepen op overmacht en de vervoerder uiteindelijk de rekening betaalt.

Geen opmerkingen: