Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 23 november 2010

Volvo test hydraulische voorwielaandrijving

http://www.ttm.nl/nieuws/id28881-volvo-test-hydraulische-voorwielaandrijving.html

In het befaamde 'One More Pile' project, waar truckfabrikant Volvo vrachtwagens test in zware toepassingen van houttransport, is het bedrijf begonnen aan een nieuwe fase: het uitproberen van hydraulische voorwielaandrijving in een van de drie testtrucks.


Volvo test hydraulische voorwielaandrijving


"We zien nu al flinke vooruitgang in de handling en de mogelijkheden van de truck", zegt projectmanager Lena Larsson (rechts). Een van de drie testtrucks heeft de hydraulische voorwielaandrijving, die ervoor moet zorgen dat een truck makkelijker kan rijden op natte en glibberige wegen, maar ook op steile hellingen met weinig grip en in krappe bochten. De testcombinatie bestaat uitVolvo test hydraulische voorwielaandrijving een Volvo FH16-660 met twee aanhangers, samen goed voor een totaalgewicht van 74 ton. "Het hoge totaalgewicht geeft ons veel informatie over deze vorm van aandrijving en hoe we die het beste kunnen gebruiken."
Het toepassen van hydraulische aandrijving is niet nieuw, maar wel in het gebruik in zwaar houttransport, zoals Volvo uitprobeert. Volvo heeft twee hydraulische motoren gemonteerd in de voorwielen, die worden gevoed door een hydraulische pomp, die weer gekoppeld is aan de motor van de FH16. "We kunnen nu de voorwielen aandrijven los van de versnellingsbak. Dat betekent dat er kracht op de voorwielen is ook als er geschakeld wordt of wanneer de versnellingsbak in neutraal staat", aldus Larsson. De verbetering in handling is aanzienlijk, zegt Volvo. De FH16 rijdt nu zonder problemen hellingen op waar hij met de normale aandrijving allang tot stilstand was gekomen.
Volvo test hydraulische voorwielaandrijving

Geen opmerkingen: