Als je een stalker hebt die hoofdzakelijk Facebook gebruikt om contact met je te zoeken, zijn er verschillende manieren om dat aan te pakken. Een persoon ontvrienden en uit je vriendenlijst verwijderen is niet genoeg. Iedereen kan je Facebookprofiel zoeken en vinden, en je een bericht sturen. Maar hoe blokkeer je zo'n stalker nu volledig?

1. Blokkeerlijsten

Via je profiel kan je je privacyinstellingen oproepen, en onder aan dat scherm vind je Blokkeerlijsten. Daar kan je een gebruiker blokkeren door zijn gebruikersnaam (of een e-mailadres) in te geven en op Blokkeer deze gebruiker te klikken. Zijn er verschillende mensen met dezelfde gebruikersnaam op Facebook, dan krijg je een lijst te zien waarin je op basis van de bijhorende profielfoto je keuze kan verduidelijken.

2. Het profiel

Elke Facebookgebruiker, vriend of geen vriend, heeft een profielpagina. Links onderaan op deze pagina staat een link, getiteld 'Deze persoon rapporteren/blokkeren'. Als je daar op klikt, kun je aanduiden waarom je het profiel in kwestie wil rapporteren (bijvoorbeeld vanwege Ongewenst contact) en een vinkje zetten bij 'Deze persoon blokkeren'.

3. Privéberichten

Heb je een stalker die je blijft lastigvallen via privéberichten, dan kan je ook die aan Facebook melden en de afzender blokkeren.
Het hele verhaal lees je op ZDNet.

Lees meer