Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 23 november 2010

DAF breidt CF-programma verder uit

http://www.transport-online.nl/site/merk-nieuws/index.php?news=520

DAF breidt de populaire CF85-serie uit met twee vier-assige bakwagen-chassis. In beide gevallen wordt gebruik gemaakt van drie achterassen, waarvan de middelste is aangedreven en de voorste gestuurd. De laatste as is bij de nieuwe FAK CF85 een sleepas; bij de FAQ CF85 is dat een gestuurde naloopas. De vierassige FAK CF85 leent zich bij uitstek voor toepassing van bijvoorbeeld een haakarm-, ketting- of portaalarm- containerafzetsysteem, waarbij een hoge stabiliteit bij laden en lossen vereist is. Het voertuig zal daarom vaak worden ingezet binnen de afvalinzameling, de bouw- en schrootindustrie en voor het vervoer van containers, met achter de cabine veelal een laadkraan.

Het tridemstel van de DAF FAK CF85 bestaat uit een gestuurde voorloopas, een aangedreven as en een sleepas met dubbele montage. Zowel de voorloop- als de sleepas is hefbaar, waardoor het voertuig bij gedeeltelijke belading ook als 6x2 of 4x2 kan worden ingezet, wat een gunstig effect heeft op zowel draaicirkel als brandstofverbruik. Bovendien zorgt het voor lagere bandenslijtage en verhoogde tractie. De FAK CF85 is geschikt voor GVWs van 32 to 35,5 ton en GCWs van 40 to 50 ton, afhankelijk van wettelijke bepalingen. 
FAQ CF85
Ook de nieuwe FAQ CF85 maakt gebruik van een tridemstel, echter nu is de laatste as een gestuurde naloopas met enkele bandenmontage, wat zorgt voor maximale wendbaarheid en erfvriendelijkheid. Deze configuratie maakt de vierasser uitermate geschikt voor toepassing als kolkenzuiger, hoogwerker en vuilnispers in stedelijke gebieden, maar ook in de agrarische sector voor bijvoorbeeld het ophalen van melk. Dankzij een laag eigen gewicht van 9.100 kg (afhankelijk van de specificatie), biedt de FAQ CF85 bruto laadvermogens tot zo’n 27 ton bij GVWs tot 36 ton, afhankelijk van de wettelijke bepalingen.

Motoren
De nieuwe FAK CF85 en FAQ CF85-uitvoeringen zijn leverbaar met dag, slaap- en extra ruime Space Cab cabine. De voertuigen worden aangedreven door de PACCAR MX-motor met vermogens van 265 kW/360 pk tot 375kW/510 pk. De CF85 FAK en FAQ zijn ook leverbaar in ultraschone EEV-norm specificatie (Enhanced Environmentally-friendly Vehicles). De nieuwe vierassers zijn met onmiddellijke ingang leverbaar.

Geen opmerkingen: