Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 9 november 2010

Curator failliet Transportbedrijf Van Geffen: Mijn gevoel zegt dat de crisis nog niet is afgelopen

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7593

ASTEN – Rasoptimisten melden dat het in de transportbranche weer aantrekt. Toch blijven de faillissementen onverminderd doorgaan. 


Transport Online is daarover in gesprek gegaan met curator mr. R. van Bree van het dinsdag 2 november failliet verklaarde Transportbedrijf Van Geffen uit Asten.

"Ze kunnen roepen dat de economie aantrekt. Maar bij het vervoer zie ik dat niet", bekent hij. "De grote bedrijven blijven weliswaar over, maar ik zie veel kleine transportbedrijven omvallen. Mijn gevoel zegt dat de crisis voor de transportbranche nog niet is afgelopen", benadrukt mr. Van Bree.

Enige opdrachtgever failliet
Hij is sinds dinsdag de curator van het failliete Transportbedrijf Van Geffen, aan de Keskesweg 11 in Asten. De rechtbank van Den Bosch maakte een einde aan dat bedrijf.

"Dat transportbedrijf is failliet, omdat de enige opdrachtgever Schutte uit Venlo zelf twee weken geleden failliet is verklaard. Daarom heeft de directie van Van Geffen zelf faillissement aangevraagd."

De directeuren zijn buitengewoon teleurgesteld en verbitterd. Ik vind dat als een directie zich ophangt aan slechts een opdrachtgever, er veel risico wordt gelopen."

"Er werkten negen chauffeurs, die zijn vandaag (vrijdag) ontslagen. Ook een directeur reed in een vrachtwagen, de tweede was de planner. Het merendeel van de chauffeurs, zo niet allemaal, hebben inmiddels werk gekregen bij grotere transportbedrijven in de regio. Die hadden plaats voor ze."

Geen doorstart
Volgens mr. van Bree komt er geen doorstart. "Ze hebben vijfentwintig jaar dezelfde opdrachtgever gehad. Het is moeilijk om nu de marketing op touw te zetten en op zoek te gaan naar andere opdrachtgevers. Dat is erg lastig in deze periode."

Ook voor overnamekandidaten is transportbedrijf Van Geffen weinig interessant. Er is immers geen orderportefeuille en er rest enkel een wagenpark, waarvan een deel geleased is. Het bedrijf vervoerde vooral stukgoed.

De curator is niet in gesprek gegaan met de chauffeurs. Mede omdat ze elders gaan werken. De zaken met het UWV zouden ze schriftelijk kunnen afwikkelen.

De chauffeurs hebben nog vakantiegeld tegoed en een loonperiode van vier weken.

©Transport Online / Marcel van der Voort

Geen opmerkingen: