Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 25 november 2010

Cotrex Transport B.V. Heinenoord is failliet: Mogelijk doorstart - UPDATE!

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7660

HEINENOORD – Update - do. 25/11 - 17.15 uur - Cotrex Transport, aan de Reedijk 9 in Heinenoord is dinsdag 23 november door de rechtbank van Rotterdam failliet verklaard.Peter Smans geeft namens Cotrex Transport een toelichting aan Transport Online: "Cotrex Transport BV is slechts één onderdeel van de Cotrex-organisatie. Wij hebben 23 en 24 november eerst al onze chauffeurs moeten informeren."

Hij meldt dat het bedrijf zelf het failissement heeft aangevraagd. "De redenen van het failissement zijn langdurig ziekteverzuim en hoge reparatiekosten, na overname van 28 eenheden, in de afgelopen 2,5 jaar."

Ook de crisis noemt Smans als boosdoener bij de ondergang. "Er kwam minder omzet, de transporttarieven staan onder druk en er was de loonkostenverhoging met 4,4%. Tevens de strenge winter van december 2009 en januari 2010, waardoor stilval en dus omzetverlies", somt hij op.

En stelt tenslotte: "Verder kan ik melden dat wij volop in gesprek voor een doorstart."

Curator van het failliete transportbedrijf is mr. J. Borsboom uit Barendrecht. "De achtendertig personeelsleden krijgen ontslag. Als een doorstart lukt kan waarschijnlijk tachtig tot negentig procent blijven werken", laat hij aan Transport Online weten.

"De gesprekken voor de doorstart duren voort. Het gaat om een nieuwe andeelhouder en de huidige directeur wordt bij de onderneming betrokken. Ik hoop daar volgende week meer duidelijkheid over te hebben", verklaart mr. Borsboom.

Containervervoer
Cotrex betekent Container-Transport, Conventioneel-Transport en Expeditie. Het bedrijf is 27 maart 2007 van start gegaan.

Volgens eigen zeggen bestaat het wagenpark uit achtendertig trekkende eenheden. Ook werd er gebruik gemaakt van zo'n vijftig charters die verschillenden transporten uitvoerden.

Cotrex verzorgde onder andere containervervoer van en naar de havens van Rotterdam en Antwerpen. "Ze reden ook voor grote pakketvervoerders naar Italie", meldt mr. Borsboom.

Bovendien was er speciaal vervoer met open trailers en (semi)diepladers.

Geen opmerkingen: