Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 13 november 2010

Anorexiapatiënt sterft door gebrek aan opvang - Hbvl.be DAT MAG NIET MEER GEBEUREN !!

Anorexiapatiënt sterft door gebrek aan opvang - Hbvl.be

anorexiapatient sterft door gebrek aan opvang 2


"Als er voldoende bedden voor jonge meisjes met een eetstoornis waren geweest, had onze dochter nog geleefd." Dat is de trieste maar strijdvaardige boodschap van Linda en Johnny. Zij verloren op 13 september vorig jaar hun 15-jarige dochter Chloë aan de ziekte anorexia-boulimie. Het meisje stond op 9 wachtlijsten voor gespecialiseerde hulp, maar stierf voordat ze opgenomen kon worden. De ouders hebben nu, samen met familie en vrienden, de vzw 'Baan Chloë' opgericht. "We streven naar meer bedden, kortere wachtlijsten en communicatie tussen de hulpverleners", zegt voorzitster Theresia Kahle.
Chloë, die studeerde aan de Hasseltse Kunsthumaniora, kreeg op haar 15de al anorexia-boulimie. "Dat wil zeggen dat ze veel at, maar het daarna weer overgaf. "De huisarts belde rond voor hulp, maar overal waren er wachtlijsten van ongeveer zes maanden", vertelt moeder Linda.
In april vorig jaar, toen Chloë 4 maanden ziek was, stond ze op 9 wachtlijsten ingeschreven, maar raakte nergens binnen. Op een gegeven moment was het zo erg met Chloë gesteld dat ze haar zicht kwijt was. En nog verwees niemand ons naar een ziekenhuis", vertelt Linda.
"Uiteindelijk is Chloë binnen de Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg aan ambulante hulp geraakt. En dat omdat ik iemand binnen de beheerraad kende. Mijn dochter was toen al 18 kilo vermagerd."
In totaal hebben artsen 5 bloedafnames gedaan bij Chloë en telkens was haar kaliumwaarde niet goed. Maar toch werd ze niet naar het ziekenhuis gebracht. Twee dagen later hadden we een afspraak bij de gespecialiseerde afdeling bij de Broeders Alexianen in Tienen. "Ze wou eindelijk geholpen worden, maar er was weer geen bed vrij. We moesten een week later terugbellen", vertelt Linda.
"De zaterdagavond die erop volgde, ging Chloë om 22 uur naar bed. 'Laat me morgen uitslapen', zei ze. Ik zei: 'Dat is goed, dan zal ik pompoen maken.' Ze riep nog 'slaap zacht mama'. Maar ze werd nooit meer wakker." Chloë stierf in haar slaap aan een hartstilstand, te wijten aan een te laag kaliumgehalte.

Baan Chloë

Twee maanden nadat Chloë gestorven was, reageerde eindelijk een hulpverlener. Ze kon ambulant geholpen worden. "Toen moesten we zeggen dat het te laat was. Ongelooflijk, dat gebrek aan communicatie tussen hulpverleners. Het is daarom dat we de vzw 'Baan Chloë', Betere Aanpak Anorexia Nervosa, hebben opgericht. Die bestaat uit 26 leden, allemaal vrienden, familie en buren van de familie. De noodkreet van Chloë's ouders is niet gehoord geweest, maar dit mag nooit iemand anders overkomen", zegt voorzitster Theresia Kahle.
"Wij ijveren voor kortere wachttijden, meer bedden voor meisjes onder 16 jaar met een eetstoornis en betere communicatie tussen de hulpverleners. De ene weet namelijk niets van onderzoeken van de ander. Met dramatische gevolgen", vertelt ook de woordvoerster van de vzw, Cindy Daems. De vzw verzamelde al 13.680 handtekeningen en stond al meer dan eens aan de deur van politici om de zaak onder de aandacht te brengen. "We hopen dat de overheid meer geld vrijmaakt voor dit probleem."
Eef Coolen
Diep medeleven aan de ouders en familieleden, en  vrienden... !!!
Dit had voorkomen kunnen worden door een accurate opvang die behoorlijk gecoördineerd is... !
Werk aan de winkel voor de gezondheidszorg !!Geen opmerkingen: